'Derdimiz can değil vatan'

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 15 Temmuz gecesinde neler yaşandığını ilk kez Kanal 24 TV'nin 'Direniş Gecesi' programına anlattı: Asla kişisel can derdine düşmek gibi bir şey aklımıza gelmedi.Bu millet artık 1960'ların 70'lerin 50'lerin milleti değil. Bu millet artık köylü toplumu değil. Demokrasi bir kent yaşama biçimidir. Son 14 yıldaki büyük liderlikle hak ettik zaten. Onun için darbe girişiminde başarmaları asla mümkün değil.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Ağustos 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Derdimiz can değil vatan'

BİZ BU DAVANIN BiR NEFERİYİZ

Sizin için 15 Temmuz gecesi nasıl başladı. Bu girişimden nasıl haberdar oldunuz ve ilk yaptığınız ilk düşündüğünüz şeylerden başlayabilir miyiz?

Medyadan bir iki arkadaş köprüde bazı gelişmelerin olduğunu söyledi. Emniyet müdürlüğü ile temasa geçelim olayın aslını öğrenelim diye direktif verdim birkaç arkadaşa medyadan. Bütün bunlarla uğraşırken kısa süre sonra bunun bir kalkışma olduğunu, kalkışmaya karşı pozisyon almak babında nerede olmam gerektiğinin muhakemesini yaptım kendimce. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üyesiyim. Aklıma hemen AK Parti İstanbul İl Binasına gitmek ve oradan vaziyet almak geçti.

BAŞKOMUTANIMIZIN SESİ OLDUK

Eşime AK Parti ile gitmek gerektiğini söyledim. Koruma ekibimi de göreve çağırdım. Ama geldiklerinde trafiğin çok kötü olduğunu ve muhtemel olarak kalkışmayı yapanların yolu kesmiş olma ihtimali olduğunu ve ulaşamayacağımızı söylediler. ESMEDYA'ya gideyim 24'te arkadaşlarla mevzileneyim diye hesap yaptım. Yollar bayağı sıkıntılıydı ve eve döndüm, telefonla 24'e bağlandım. Medyadaki arkadaşlara, bütün medya kuruluşlarımızın 360'ın, radyolarımızın hatta faal olmayan Kanal 4'ümüzün merkezi yayına hazırlık yapmalarını ve tek yerden topluma seslenmemiz gerektiğini söyledim ve bu bir darbedir, bu bir kalkışmadır bunu milletin sinesine güvenerek ve bu milletin başkomutanına kulak vererek püskürtmemiz gerektiği tarzında bir strateji belirledik ve yayına başladık. 24'ün rejisinden sorumlu Ömer ile gece boyunca 72 kere bağlantı kurmuşum. Ve her alanı gözetmek ve her alanı bu darbe kalkışmasına karşı uyarmak konusunda bir pozisyon aldık. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza kulak vermek ve onun politikalarının sesi olmak gibi misyonumuz vardı. ESMEDYA olarak bu davranışımız çok doğal ve normaldi yani çünkü bu işi bir ikbal ve bir para kazanmak amacıyla yapmıyoruz.

EROL OLÇAKLAR GİBİ...

Biz görevimizi yaptık. Bu davanın biz bir neferiyiz. Bir nefer neyi yapmak gerekiyorsa tıpkı daha ileri ve daha büyük ölçüde vatana canını feda edecek tarzda davranan Ömer Halisler gibi Erol Olçoklar gibi ki bizimki onların yanında çok büyük bir davranış değil. Bu millete bu vatana bu başkomutana layık olmaya çalıştık.

Ölümle tehdit ettiler

Bunlardan bazıları telefonla bana bağlanarak ailemle tehdit ettiler, evini terk et dediler, seni öldüreceğiz dediler. Biz bunların şeytani planları olduğunu hep hissettik ve bunlara gerekli cevabı verdik. Asla karargahı terk etmek, kavgadan kaçmak, kendi kişisel can derdine düşmek gibi bir şey aklımıza gelmedi.

- Sizin sayın Cumhurbaşkanıyla çok büyük güzel bir gönül bağınız olduğu da herkesçe malum. İlk saatlerde kendisinden haber alınamadı. O dakikalarda ne hissettiniz?

Ben onun mutlaka bir biçimde ulusuna ve bizlere ulaşacağını biliyordum. O rahatlık içindeydim. Hatta arkadaşlara dedim ki ulaşmaya çalışın. Bulunduğu konum itibarıyla topluma seslenme imkanı olmayabilir. ESMEDYA bunu üstlensin dedim. Hande'ye kısmet oldu bu, ona bağlandı. Hande'yi de kutlamak lazım gerçekten.

Tek dişi kalmış canavarın bugünkü haliydi işgal

Sancak, 'Darbe girişimin işgalinin arkasında FETÖ ve ülkemizi çökertmek isteyen eski dünyanın hakimleri var. Kurtuluş Savaşı'ndaki tek dişi canavarın bugünkü haliydi' dedi.

Biz kaderimizi liderimizle yazdık. Onun kaderi neyse bizim kaderimiz de o olacaktı ve seve seve o kaderi paylaşacaktık. Bak ne diyor bir tane büyükelçi ABD'nin diyor ki 'Bize yaltaklanmıyor. Biz o işi sevmiyoruz. ' adam o kadar yalın gerçeği o kadar net ifade ediyor ki teşekkür etmek lazım ona.FETÖ terör örgütü bunun bir figüranı. Bunun arkasında Türkiye'yi çökertmek isteyen eski dünyanın hakimleri var. Bu bir işgal hareketi tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya saldıran o tek dişi kalmış canavarın bugünkü haliydi bu. Ülkeyi bir iç savaşa sürükleyeceklerdi ve yenildiler. Vaz mı geçecekler hayır. Bir sürü tuzaklarla karşılaşacağız ama Allah'ın izniyle millette bu bilinç ve böyle bir lidere sahip olduktan sonra milletleri birleştireceğiz. Ve yeni dünyanın doğuşunun liderliğini yapacağız biz. Ve yeni Dünyanın doğuşunun liderliğini yapacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber